“Многото книги са като ключ към непознати кули в замъка на самия себе си.”

~ Франц Кафка

мелба фест

Фестивалът за дизайн МЕЛБА се готви за своето шесто издание

Фестивалът за дизайн МЕЛБА в София се готви за своето шесто издание, което ще се проведе от 2 до 12 ноември. Този годишен форум е замислен като среща с изтъкнати дизайнери от цяла Европа, представяйки различни аспекти на индустрията чрез лекции, изложби и дискусии.

Основната програма включва еднодневен симпозиум, който ще събере внимателно подбрани участници от дизайн сцената на континента. Събитието се фокусира върху колаборацията между български дизайнери и производители, представяйки тяхната работа и принос към индустрията.

Един от ключовите моменти на фестивала е откриването на изложбата “Обект на взаимовръзки. Преглед на българския дизайн 2023″, което ще се състои на 2 ноември в КО-ОП. Тази изложба се фокусира върху връзката между дизайнерите и производителите, подчертавайки специфичния потенциал и производствения процес зад новите дизайн обекти.

Куратор на изложбата е Дима Стефанова, дизайнер и културен предприемач, която се отдава на проекти в областта на дизайна, изкуството и социалните иновации. Филип Бояджиев е отговорен за експозиционния дизайн и визуалното оформление на изложбата.

Посетителите ще имат възможност да разгледат изложбата до 12 ноември и да се запознаят със завладяващите творби, които документират диалога и сътрудничеството между дизайнерите и производителите. Входът е свободен, като събитието предоставя уникална възможност за запознаване с иновативния и креативен свят на съвременния дизайн в България.

Официален сайт на фестивала: https://melba.bg/