Кухнята е едно от най-често използваните места в дома. Затова в важно тя да бъде удобна и практична. За радост на всички, съвременните интериорни решения за кухнята успешно комбинират стилна визия с комфорт и функционалност.

В случай, че Ви предстои освежаване или основен ремонт на кухнята, в тази статия сме подбрали 5 практични идеи за кухненския интериор, които ще преобразят тази стая от вашия дом, превръщайки в още по-любимо място за цялото семейство. Вижте кои са те:

  1. Мивка за вграждане

Първата идея, която ще ви дадем, е да заложите на мивки за вграждане за кухня. Този тип мивки предлагат изключително много предимства, що се отнася до визия и практичност и достъпност.

На първо място, вградените кухненски мивки създават усещане за изчистеното и стил на пространството. Така позволяват фокусът на попадне върху други елементи за обзавеждането, които искате да имат централно място и да бъдат открояващ се акцент в кухнята.

Може да избирате от разнообразни материали и стилове, така че те да се впишат в интериора безпроблемно и да ви помогнат да създадете хармонична и елегантна визия.

От гледна точка на практичност, дори да оставите съдове в мивката, докато дойде време да ги измиете, те няма да се набиват на очи.

  1. Подходящо многостепенно осветление

Много често хората си мислят, че един полилей в центъра на тавана е достатъчен, за да осветите напълно цялата стая. Когато говорим за кухнята, това съвсем не е така. Кухнята е място, където приготвят храната, затова е много важно да имате подходяща светлина директно над плота, където режете съставките и над котлона, където ще готвите. Над кухненския плот за хранене или над трапезната маса – също е добра идея да поставите висящи лампи за по-интимна обстановка по време на хранене.

  1. Вградени уреди

Обикновено повечето кухни не са особено просторни, което изисква да проявите повече въображение и внимание при обзавеждането им, така че да създадете усещане за повече пространство, дори когато то липсва. Един от начините, по който може да постигнете този ефект, е като скриете всичко, което можете в шкафовете. Градената съдомиялна, печка, микровълнова фурна и дори хладилник, ще направят пространството много по-организирано и подредено. Така няма да има нищо излишно, което да задръства така или иначе ограниченото място, с което разполагате.

  1. Неутрални цветове

Ако се интересувате от интериор и модни тенденции, много добре знаете, че почти всяка година актуалните цветове се променят. За да не ви се налага да правите ремонт всеки път, а и за да не губи кухненското ви обзавеждане актуалния си вид, то добра идея е да се придържате към класиката. Неутралните цветове като бяло, бежово и сиво, са чудесен вариант за кухнята. Разбира се, може да добавите цветни акценти, за да не изглежда пространството съвсем стерилно. Така лесно ще променяте само акцентите, когато решите, че е дошло време за нещо ново.

  1. Уверете се, че имате достатъчно контакти

Това определено е нещо, което трябва да се направи още при началната фаза на проектиране, защото иначе се превръща в трудоемка задача. Често в желанието си да създадат красив интериор, собствениците на жилища забравят да помислят за практичността. А какво от това, че имате модерна кафемашина, която прави страхотно еспресо, ако няма къде да я включите? Така че изводът тук е никога да не пренебрегвате функционалността за сметка на визията.

Това са няколко полезни съвета, с помощта на които вашата кухненски интериор може да бъде още по-функционален и приятен. Ако ви предстои ремонт или освежаване, вдъхновете се с някоя от тях!

By admin