“Многото книги са като ключ към непознати кули в замъка на самия себе си.”

~ Франц Кафка

Създадохме културен проект, блогът “Културни новини”, с цел да предоставим обширна платформа, която обединява всички удивителни аспекти на културата в България и цяла Европа. Нашата мисия е да разкрием най-новите събития, изкуство, литература, музика, театър, и всичко, което оформя културния пейзаж у нас и на континента.

Освен новините, “Културни новини” включва и дълбоки анализи, рецензии и мнения от експерти в различни области на културата. Разглеждаме важни културни събития и тенденции в Европа, които оформят съвременното изкуство и неговото влияние върху обществото.

Нашата мисия е да създадем общност, която цени културното наследство и подкрепя съвременното творчество. С “Културни новини” искаме да вдъхновяваме, да провокираме мисълта и да споделяме удивителни истории, които обогатяват нашето разбиране за културата и изкуството.

Проучваме не само българското културно пространство, но и го наставаме в контекста на европейската култура, за да предоставим обширен поглед върху разнообразието и богатството на културните изяви.

Ние вярваме, че културата е сърцето на обществото и чрез “Културни новини” искаме да разкажем вдъхновяващи и вълнуващи истории, които допринасят за обогатяването на нашите души и за създаването на по-силна културна общност.