Тиландсията е необикновено тропическо растение. Както и другите от този вид, то харесва влажните места, така че, ако решите да се грижите за красивото растение с бледорозов цвят, по средата, ще трябва редовно да овлажнявате въздуха в помещението, в което ще живее. Ако пък решите да зарадвате някой близък с него, във вид на подарък или като поръчана доставка на цветя, ще трябва да му дадете малко напътствия за това как да се грижи за нея.

В следствие на правилните грижи, ще получите едно растение с тъмнозелени, продълговати листа и бледорозов цвят, заобиколен от няколко яркосини цветове. За да се разтворят те обаче, е необходима по-голяма влажност на въздуха.

Поливането става по-скоро чрез напръскване често с дъждовна или мека вода. Там, където цветето ще пребивава температурата на въздуха трябва да е между 21 и 24 градуса, лятно време, и най-малко 15 градуса за през зимата. Без значение какъв е сезона е необходимо да поддържате достатъчно влажен въздух.

Размножаването се извършва се чрез разделяне на корена. След като старият цвят прецъфти, от постепенното умиращо растение излизат няколко издънки, които може след внимателно отделяне, без да наранявате корените, да захванете ново.
И тъй като обича влагата, тиландсията е особено подходяща за такива влажни помещения, като баня. Ето как ще направите вашата баня по-раздвижена и пълна с живот, цветна.

By admin