Лятото е сезонът за отслабване, чийто резултати можем да видим едва по коледните празници, но винаги има какво да направите, за да сте доволни от тялото си

Ако през цялата година не сте взели никакви мерки, а килограмите са се движили само в една посока – нагоре, не сте загубили всяка възможност да получите задоволителни резултати преди почивката си на море. Явно и времето е на ваша страна, защото жегите все още изглеждат мираж, но съвсем скоро те ще се настанят трайно в ежедневието ни и всеки ще потърси вариант за бягство към плажа.

Въоръжете се с търпение и последователност, започнете още днес и несъмнено ще се радвате на ефект от избраната стратегия.

  1. Сведете рафинираните въглехидрати до минимум

Хранителните режими, които залагат на минимално количество въглехидрати, безспорно ще доведат до отслабване, но не е разумно да изпадате в крайности, защото могат да повлияят и на здравето ви.

Яжте продукти, които идват по естествен път от природата – зеленчуци, плодове, билкови чайове, мляко, сокове. Когато искате хляб, нека той да е от качествено пълнозърнесто брашно, по възможност с квас.

  1.   Билки за отслабване

Заложете на готови смеси от проверен източник или лечител, опитен познавач на свойствата на ароматните треви. Ще ви е далеч по-лесно и удобно да си приготвите отварата в забързания делник, отколкото сами да се лутате в подбора на съставките.

Билки като царевична коса, зърнастец, джинджифил, канела, магданоз със сигурност ще подобрят метаболизма ви и вие ще се чувствате в отлична форма.

Разгледайте препоръчаните рецепти на сайта https://lekovita.bg/product/билкова-смес-за-отслабване/, изготвени от билкар с медицинско образование.

  1. Достатъчно протеин

Протеинът не само регулира хормоните, свързани с апетита, той е основа за изграждане на мускулатурата, благодарение на която горите повече енергия. Той се определя от специалистите като краля на хранителните вещества.

Перфектни за набавяне на протеин са месата от агнешко, свинско, пилешко, говеждо. Не подценявайте също рибата и морските дарове, особено през топлите месеци, когато ги има в изобилие. Яйцата са идеално балансирани откъм съдържание на нутриенти и е препоръчително да присъстват в менюто ви.

  1. Полезни мазнини

Мазнините са важни и не бива да се отнасяме със страх към тях, когато искаме да постигнем желаната фигура. Важно е обаче какви са те – избирайте зехтин, краве или кокосово масло, масло от авокадо.

  1. График на хранене и време за релакс

Ако смятате, че когато сте под стрес, горите калории, не сте много на прав път. Постоянното напрежение и наситеният график са причина за активно отделяне на кортизол и адреналин – хормони, които могат да увеличат апетита ви, предимно към „забранени“ храни, и не позволяват на процесите да протичат гладко.

Контролирайте дозите на стрес, търсете целенасочено мигове за релакс, спете задължително минимум 7-8 часа, разхождайте се сред природата и прекарвайте приятно време с близките си. И много важно: не се хранете веднъж на ден, а по няколко пъти и не пропускайте предвидените порции за сметка на нещо друго, което ви се струва по-важно към момента.

By admin