Най-важното изискване за всяко офис оборудване е то да гарантира комфортно изпълнение на всички текущи задачи. Същото се отнася и до съвременните компютри за офис – те трябва да отговарят на изискванията, които работата изисква, да бъдат снабдени с необходимите графични и дизайнерски програми. Тук трябва да се внимава много, за да не се окажете в неприятна ситуация – с компютри, които не отговарят на изискванията или нуждите на вашата фирма.

За да избегнете това, трябва да обърнете специално внимание на характеристиките и качеството на използваните компоненти.

Процесор

Той е много важен, защото от него зависи дали всички програми ще работят правилно. Ако се нуждаете от ниска консумация на енергия и използваните програми не са много взискателни, може да ограничите избора си до системи с ниско напрежение, например такива от серията Intel Core i3 или i5. Ситуацията е различна обаче, ако ще се ползва софтуер за дизайн или модерни програми за обработка на графики. В този случай по-добрият избор са четириядрените процесори.

RAM

Колкото до RAM паметта, то 4 GB RAM е абсолютен минимум, но ако искате да гарантирате комфортна работа, по-добре се спрете на 8 или 16 GB памет. Що се отнася до тактовата честота на паметта, стойностите от 2133 MHz ще осигурят задоволителни резултати.

Графична карта

В повечето случаи това не е толкова важно, колкото процесорът и RAM паметта. Особено, когато избираме компютри за офис, тъй като сред офисните програми рядко се срещат такива, които да изискват ефективен графичен процесор. Ако обаче за вас е важна ефективната обработка на графични или видео файлове, трябва да изберете специални видеокарти, пригодени за този тип работа.

Твърд диск

Също един много важен елемент. Ако искате да постигнете максимална ефективност, то тогава трябва да се съсредоточите върху компютрите, оборудвани SSD M.2. Те работят с най-модерния интерфейс, който дава възможност за разгръщане на пълния потенциал.

By admin