Стъклопакети за pvc дограма

Рано или късно идва времето да подновим старата дограма с нова. Независимо от нейната цена, характеристики и материал, настъпва момент, в който вече не притежава същите изолационни качества като в началото.

Дограмата е съвкупност от профил, стъклопакет и обков. На пазара най-разпространени са основно 3 типа – алуминиева, ПВЦ и дървена, като първата все по-рядко се купува.

Всеки вид дограма, без значение коя ще изберете, може да се комбинира с различно стъкло според вашите лични нужди. Колкото по-добро е стъклото, толкова по-висока е цената. Всъщност това важи за всичко.

Ако искате добра топлоизолация за предотвратяване на външен шум, чувствайте се свободни да купите дограма със стъклопакет, специално проектирано за тази цел.

Ключова роля при избора играе изложението на стаите в жилището ни. Двойният стъклопакет не е подходящ за стаи със северно изложение. Той е удачен избор за помещения, гледащи на запад или на юг.

К стъкло в комбинация с троен стъклопакет е най-честият избор на хора за стаи със северно изложение. При двукамерния стъклопакет изолацията на външни шумове е в пъти по-добра. Сметките за ток също са значително по-ниски, тъй като топлината остава вътре, а студът не може да проникне през прозорците.
Това може да се случва само при положение, че дограмата не е правилно монтирана. За съжаление, това явление се наблюдава много по-често, отколкото е нормално. За да сме сигурни, че на нас няма да ни се случи, е разумно да проучим фирмите за дограма с добра и дългогодишна репутация. Избирайки такава, ние си гарантираме професионално монтирана дограма.

Вечният въпрос, който се появява в съзнанието на всички ни е: Колко струва стъклопакета?

Няма еднозначен отговор на този въпрос, той като цените варират в зависимост от големината на стаите и броя прозорци, които сме решили да обновим с нова дограма. Всеки стъклопакет е подходящ за различен тип строителство, разположение на сградата и прочие. Ако живеем в град с мек климат, цялата подмяна ще ни излезе много по-евтина.
Като цяло най-разумно е да планираме бюджета, който сме готови да заделим няколко месеца по-рано. Така ще имаме средствата, когато моментът настъпи.

By admin