Назаем от кухнята вземете идеята за метални тръби с различна дължина, които се Закачат на стената. На тях могат да висят различни кукички (на които пък да се закачат чашките с моливите, ключове, ножици, триъгълници и стотици други неща) или метални кошници-рафтчета, побиращи купища от търкалящите се обичайно по бюрото джунджурии.

• Закачете полички и рафтчета на стената. За да поддържате ред обаче (и защото всякакви предмети върху тях ще се напрашват много лесно), купете пластмасови кутии (например за храна) с различни размери – от най-малките – за кламери, шнолки и гуми, до такива за пастелите, пластелина и маркерите, че дори и по-големи. Тези кутийки могат да се приберат и в чекмеджето на бюрото, което ще го направи несравнимо по-прегледно.

• Майките с повече свободно време вероятно биха предпочели сами да изработят кутийки за разни дребни не-щица. Много лесно се правят такива от разноцветен филц с подложка от картон на дъното и весели апликации по стените.

• Опитните в плетенето на една кука могат да изработят шарено „кожухче”, с което се
облича тесен и висок буркан – така се изработва много весел моливник.
С тези хитрини със сигурност ще успеете да въдво-рите ред в детската стая. Най-ценното обаче е малкият й обитател да се чув-ства уютно в нея.

Домът според фън шуй

Често чуваме „ моят дом е подреден по фън шуй „. А знаем ли какво всъщност означава това… въобще как е започнало всичко? Защото фън шуй е много овече от това да не слагаме фотьойлите един срещу друг. Традиционното китайско изкуство фън шуй ни учи как да живеем в единство с всичко, което ни заобикаля. Крайната цел е да се постигне хармония и равновесие във всички аспекти на живота – у дома, в професията, в интимната връзка и в отношенията с хората около нас. Когато балансираме енергиите в нашето лично пространство – в дома и на работното място, ще имаме пари, професионални успехи, обществено положение, духовно израстване и физическо здраве!

By admin