2019 България Новини

БРЮКСЕЛ ДАДЕ ОТЛИЧНА ОЦЕНКА НА ПЛОВДИВ

На 16 септември 2015 г., екип на Общинска фондация Пловдив 2019 бе в Брюксел за първата мониторингова среща след избирането на Пловдив за Европейска столица на  културата 2019. Брюксел даде отлична оценка на Пловдив за цялостната стратегия за развитие на града като европейска столица на културата, съобщиха от Пловдив 2019.

Пред европейското жури от 10 експерти, екипът на Фондацията докладва за развитието на проекта от началото на годината, определи предизвикателствата и възможностите за разрешаване на съществуващи трудности, пише в съобщението на сайта на фондация Пловдив 2019.

В съобщението се отбелязва, че двучасовото заседание е приключило с висока оценка на журито, което е отбелязало че „екипът е на правилен път и се справя успешно с голямото предизвикателство“. Експертите от Европейската комисия са набелязали и конкретни насоки и бъдещи стъпки в развитието на проекта, допълват от Пловдив 2019.

Докладът, представен в Брюксел е реализиран съвместно с един от консултантите, които са участвали в подготовката на кандидатурата на града – проф. д-р Оливър Шайт, информират от фондация Пловдив 2019.

Важни дати

18 октомври 2013 г.

Краен срок за представяне на кандидатури

18 октомври 2013 г.

Краен срок за представяне на кандидатури

18 октомври 2013 г.

Краен срок за представяне на кандидатури

Насоки и Документи

Кандидатурата на градовете се подготвя въз основа на формуляр за кандидатстване, който трябва да бъде изготвен на английски език...
повече информация

Новини


Европейска столица на културата 2019
Design and Development by Pimdesign

Авторски права