Със своя красив, хладен цвят и стилен блясък, не е трудно да се разбере, защо бижутата от сребро са вечни и изискани. От огърлици до пръстени, този уникален метал има редица предимства, което го прави предпочитан за класически и модерни бижута.

Когато стане въпрос за изящни и запомнящи се бижута обаче, със сигурност това, което придава стойност и го прави уникално е ръчно изработеното сребърно бижу.

От художествената цялост до сантименталното значение, има много причини, ръчно изработените сребърни бижута да предизвикват онова усещане, което масово произведеното не може. Това се дължи на факта, че масовите модели няма онази гъвкавост или страст, с която другите се правят.

Когато се опитвате да изпратите послание или да покажете благодарност към онези, на които държите, да създадете емоция, с красиво ръчно изработено бижу няма как да сбъркате! В Silver.bg например може да откриете разнообразие от ръчно изработени бижута  – гривни, пръстени, обеци, колиета и други. Но кое всъщност ги прави толкова специални?

  1. В производството не се използват машини

Ръчно изработените бижута се изработват едно по едно, като се гарантира, че всеки артикул е напълно уникален. Ето защо във всяко едно се усеща грижа и внимание към детайла, личният почерк на автора и отношение към клиента.

  1. Сантиментално значение

Ръчно изработените бижута имат сантиментално значение както за този, който го създава, така и за този, който подарява, но най-вече за получателя. Бижутерът – майсторът на бижуто, проектира своята емоция, влага своите умения. Човекът, който го поръчва прави един изключително ценен и личен подарък, поръчан и създаден с мисъл за получателя. И накрая, този, който има привилегията да носи бижуто ще знае, че това е уникален и ценен предмет за цял живот.

  1. Единствено по рода си бижу

Ръчно изработените бижута се изработват и подбират едно по едно, следователно никога няма да има еднакви елементи. Изработването по поръчка е чудесен начин да покажете любовта, уважението или привързаността си към този, който ще го получи.

  1. Високо качество

Ръчно изработените бижута по същество са вид изкуство. Всеки знае, че когато едно нещо е уникално и единствено, себестойността и качеството му не могат да бъдат оспорвани и сравнявани с тези на масово произведените.

Също така, поради малката партида на ръчно изработените бижута, има по-стриктен контрол за качеството. Занаятчиите, създаващи бижута, влагат време и търпение, за да гарантират, че всяко парче е произведение на изкуството. Наред с това, ако се налага някаква корекция, често е много по-лесно да бъде направена, защото бижутерът познава в детайли своята работа.

  1. Стойност във времето, която остава

Времето е ценен инструмент, който се използва, за да оцени едно произведение. И говорим не само за това, как то ще остане като стойност в годините, но и за времето, инвестирано от създателя му.

Освен това едно бижу може да бъде направено изцяло с мисъл за човекът, който ще го носи, да се добавят определени орнаменти или детайли, нещо, което при масово производство се губи.

  1. Съотношение цена-качество

Когато разглеждате ръчно изработени бижута, няма как да не усетите времето и усилията, които един майстор е вложил в тях. Затова и не е изненадващо, че цената е гаранция за качеството.

  1. Гаранция от бижутера

Има хора, които са алергични към никел и носенето на такива бижута може да доведе до сърбеж, раздразнена кожа. Когато  поръчвате бижу, може да изискате от майстора да използва само стерлингово сребро, което се смята за най-качественото. То се произвежда от 92,5% чисто сребро и е фантастична хипоалергенна опция за бижута.

Ако се грижите правилно за бижутата си, те ще останат за цял живот. Най-малкото, благодарение на своята вечна елегантност и популярност, среброто винаги е на мода. Дори ако тенденциите се променят, винаги ще намерите сребро, включено в най-новите, най-модерните стилове на бижута.

By admin