Детски стаи за момичета, момчета и тийнейджъри

Всяко дете има нужда от пространство и свое кътче, където да се развива физически и психически. Децата очакват с нетърпение да получат собствена стая, точно както тийнейджър очаква да получи шофьорска книжка и кола. Ето защо е толкова важно да отделите време и средства, за да създадете уютен рай за детето си. Това не винаги означава, че трябва да изберете най-скъпото обзавеждане. Предлагаме ви някои съвети, които ще ви помогнат в този толкова важен избор.

  • Включете децата си в избирането на обзавеждане за детската стая

Вероятно детето ви има по-различен вкус и предпочитания от вас. Покажете му всички възможности за обзавеждане на детски стаи по поръчки, които откриете в интернет, списанията и каталозите за мебели. Може да го вземете със себе си по мебелните магазини и да наблюдавате кой стил, цвят и модел привличат вниманието му. Ако се спрете на мебели по поръчки, още по-добре! Попитайте детето си как си представя своята детска стая и се опитайте да сбъднете мечтите му според възможностите си. Вашите деца могат да направят добър избор. В крайна сметка те ще прекарват най-дълго време в стаята си, нали така?

  • Изберете здрави и устойчиви мебели

При избора на обзавеждане за детската стая не само красотата има значение. Детските мебели изглеждат много красиви в каталозите, но ако поживеете една седмица в детска стая, ще разберете какво имаме предвид. Основният фокус трябва да пада върху здравината на мебели, а не само върху тяхната атрактивност. За целта поискайте съвет от консултантите в мебелните къщи на какво трябва да обърнете особено внимание.

  • Не обзавеждайте наведнъж детската стая до най-малкия детайл

Родителите искат да дадат най-доброто на своето дете и са готови да поръчат всички възможни аксесоари и детайли към основното обзавеждане на детската стая. По-разумно е обаче първоначално да поръчате основното обзавеждане и след това да поръчвате едно и по едно всички допълнителни елементи, които да направят живота на вашето дете по-забавен и интересен. Когато детето ви се умори и отегчи, вземете нещо ново, като шезлонг, например.

  • Обърнете внимание на безопасността

Всеки родител знае, че детското обзавеждане трябва да бъде безопасно. За целта мебелите не трябва да имат остри ъгли, стърчащи части, стръмни ръбове и други опасности. Когато избирате мебелите за детската стая по поръчка, попитайте консултантите дали отговарят на всички изисквания за безопасност.

  • План за бъдещето

Ще се изненадате колко бързо расте вашето дете и колко бързо ще му стане тясно леглото или кошарата. Вероятно сте изкушени да купите или поръчате най-скъпите мебели, но имайте предвид, че детето ви расте и скоро ще ви трябват нови. Всички знаем колко бързо лети времето. Затова помислете добре какъв размер да бъде леглото, така че да се превърне в част от израстването на детето. Можете също така да изберете адаптивни мебели, които могат да се регулират.

Много деца отказват да си легнат в леглото, защото не харесват новия си спален комплект или се страхуват от нощната лампа, например. За да избегнете това, поръчайте мебели, които детето ви харесва. Нека изборът на обзавеждане на детската стая се превърне в семейно забавление. Детето ви с ентусиазъм ще участва с идеи и забавни предложения.

By admin